Tävling om digital karriärsorientering

Tävling om digital karriärsorientering

Tävling om digital karriärsorientering

Lyssna på storyn

{Play}

Den tyska regeringen lanserar D-BOP-tävlingen riktad mot innovativa erbjudanden för att ge unga människor exklusiv digital tillgång till karriärsorientering. Tävlingen är en del av det federala utbildnings- och forskningsministeriets (BMBF) initiativ för excellens för yrkesutbildning. Fram till den 28 februari 2023 kan alla som tagit fram ett digitalt karriärsorienteringserbjudande och redan testat det hos respektive målgrupp lämna in bidrag. En jury med experter kommer att utse vinnarna. Utbildningsminister Bettina Stark-Watzinger förklarar:

“Med tanke på bristen på kvalificerad arbetskraft behöver vi akut fler unga som bestämmer sig för att gå en lärlingsutbildning. Här spelar yrkesinriktningen, som vi förstärker med vårt Yrkesutbildning Excellence Initiative, en avgörande roll.”

Nio pristagare får vardera prispengar på €5000. Där erbjudandena är tänkta att stödja unga att utforska sina egna färdigheter och intressen med digital teknik.

eLearningworld News


Läs gärna vårt senaste inlägg på vår företagsblogg:

 EN BOK MED BETYDANDE INVERKAN PÅ LÄR-PROCESSEN

Registrera dig gärna för vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Läs mer om våra innehållsmarknadsföringstjänster

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab