Hur lyssning av en ljudbok påverkar din uppmärksamhet under din powerwalk

Hur lyssning av en ljudbok påverkar din uppmärksamhet under din powerwalk

Hur lyssning av en ljudbok påverkar din uppmärksamhet under din powerwalk

Lyssna på storyn

{Play}

Hörlurar i öronen, hittade en intressant ljudbok, trycker på play, dags för dagens träning. Lång powerwalk är planerad, men hur påverkar denna multitasking-händelse med träning och ljudbok din uppmärksamhet i allmänhet. Ny forskning från University of Rochester Medical Center visar att: “den friska hjärnan kan multitaska medan man går utan att försämra hur någon av aktiviteterna utförs”. Detta innebär dessutom att multitasking i allmänhet inte minskar hjärnans uppmärksamhetsförmåga.

Ljudbok påverkar din uppmärksamhet

I ljudboks exemplet ovan kommer naturligtvis hörseln att minskas, men annan forskning visar att när ett av sinnena är “upptagen” skärps andra, t.ex. synen. David Richardson, doktorand under sitt femte år i Pathology & Cell Biology of Disease Program, och försteförfattare till studien som nämns ovan, nyligen publicerad i tidskriften NeuroImage, kommenterar resultaten enligt följande.

“Våra resultat visade att deltagarnas gångmönster förbättrades när de utförde en kognitiv uppgift samtidigt, vilket tyder på att de faktiskt var stabilare när de gick och utförde uppgiften än när de enbart var fokuserade på att gå.”

Experimenten utfördes i en virtuell miljö som kombinerar virtuell verklighet, hjärnövervakning och motion capture-teknik. Där uppgifterna både utfördes under promenader och sittande, och resultatet baseras på jämförelsen i hjärnaktivitet mellan de två aktiviteterna.

Skriven av
LarsGöran Boström©

Developer of SOE PublishingLab


Audiobooks from B-InteraQtive Publishing
Bordertraveller Stories
Click to learn more about the book
A Frenchman In Stockholm 1844-45 By François Rouel
Click to learn more about the book
En Fransman I Stockholm 1844-45 Av François Rouel
Klicka för mer information om boken

 

 

 

 

 

 

 

 

The audiobooks are available at Bookbeat, Storytel, Audible, Kobo etc.

 


New in BiQStore! Bordertraveller activewear
Unisex Zip Hoodie – Bordertraveller Activewear Mw3
Click to learn more
Joggers – Bordertraveller Activewear M2
Click to learn more
Capri Leggings – Bordertraveller Activewear W5
Click to learn more
Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab