Medborgarvetenskap som en naturlig metod för forskning

Medborgarvetenskap som en naturlig metod för forskning

Medborgarvetenskap som en naturlig metod för forskning“Vi vill bygga en naturlig och daglig kontakt Making citizen science a natural method of researchmellan vetenskap och medborgare därför uppmuntrar vi det nuvarande projektet för forskningsinstitutioner och forskare att skapa varaktiga modeller för samarbete – eftersom bara ett kontinuerligt samarbete med medborgarna under en längre period skapar optimala förutsättningar för ömsesidigt lärande och kunskapsöverföring.”

sade den tyska utbildnings- och forskningsministern (BMBF), Anja Karliczek, när hon tillkännagav att regeringen ökade finansieringen av medborgarvetenskap forskning med 8,7 miljoner euro. Där målet är att utveckla en permanent byggsten för ett samhälle där medborgare och forskare samarbetar i förtroende och för innovation.

Medborgarvetenskap populär i Tyskland

Resultatet av den första fasen av det statligt finansierade medborgarvetenskapsprojektet som inleddes 2016 har varit flera lönsamma och innovativa projekt. 13 projekt fick finansiering år 2016 med totalt 5 miljoner euro. Detta inom ett brett spektrum av ämnesområden. ​​Det sträcker sig från projekt inom miljöområdet till projekt inom medicinska, tekniska och ingenjörsvetenskapliga områden samt samhällsvetenskaper. Den andra fasen som nu börjar kommer att pågå i fyra år.

Dessutom visar en Science Barometer från 2017 att mer än 40 procent av medborgarna är intresserade av att delta i forskningsprojekt.

NYHETER FRÅN ELEARNINGWORLD MEDIA


Storyteller PublishingLabDet är en perfekt lösning för förlag, författare och utbildningsorganisationer som vill ha en komplett verktygslåda med digitala funktioner för att förbättra läsupplevelsen. Och inte bara använda det digitala formatet för att förbättrad och förenklad distribution som den traditionella eboken medför i jämförelse med den tryckta boken. I sammanhanget ska också sägas att den interaktiva boken t.o.m. distribueras enklare och mer användarvänligt än traditionella eböcker. Mycket välkommen till Storyteller PublishingLab för att skapa kreativa interaktiva böcker eller om du föredrar Storyteller On Demand

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab