Tre perspektiv på Science Fiction och böcker i olika format

Tre perspektiv på Science Fiction och böcker i olika format

Science Fiction böcker i alla formatScience fiction är en bro till visionära möjligheter, att undersöka tänkbara framtider. Det hjälper också att se vårt eget befintliga samhälle från ett nytt perspektiv där vetenskapen är drivkraften för berättelsen. För Science Fiction handlar inte bara om framtida rymdfärder till andra planeter och solsystem. Det är fiction baserat på vetenskap där inte ens himlen utgör gränsen för det möjliga. ”The sky is not the limit, but it all starts on earth.” Eller för att använda Professor Richard Dawkins ord:

”Jag gillar science fiction. Men inte all science fiction. Jag gillar science fiction som innehåller en vetenskaplig lektion, till exempel – när science fictionboken förändrar en sak men lämnar resten av vetenskapen intakt och undersöker konsekvenserna av detta. Det är faktiskt väldigt värdefullt.”

Filmmakaren Steven Spielberg ger ett ytterligare perspektiv med följande ord:

”Kom ihåg, att science fiction alltid har fungerat som en första varning för att tänka på saker som kan hända. Det är lättare för en läsarkrets eller tittarskara att ta emot varningar från sci-fi utan känslan att vi predikar till dem. All science fictionfilm som jag någonsin har sett, alla som är värda sin vikt i celluloid, varnar oss för saker som slutligen blir sant.”

Författaren Jean M. Auel ger ett tredje perspektiv:

”Science Fiction är inte bara om framtida rymdfärder till andra planeter, det är fiction baserad på vetenskap och jag använder det som grund för min fiction, men det är vetenskap om förhistorian – paleontologi och arkeologi – snarare än astronomi och fysik.”

Detta är några av de perspektiv vi på B-InteraQtive Publishing inom kort startar ett nytt projekt. Vi se fram emot intresseväckande och nydanande manuskript, för utgivning som interaktiv bok, ebok eller/och i tryck. Kontakta oss gärna med frågor och idéer.






Inlägget Tre perspektiv på Science Fiction och böcker i olika format dök först upp på Gränsfararebloggen.

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab