Barnens psykiska hälsa förvärras: Tekniken erbjuder hopp

Barnens psykiska hälsa förvärras: Tekniken erbjuder hopp

Lyssna på storyn

{Play}

Experter varnar för att barnens psykiska hälsa är en avgörande men allvarligt förbisedd fråga under regionala och globala kriser. Trots att hälften av alla psykiska problem hos tyska ungdomar uppstår före 14 års ålder, finns det begränsad forskning och stöd för denna utsatta grupp. Denna brist på tidiga insatser får livslånga konsekvenser och ökar risken för psykiska störningar i vuxen ålder.

COVID-19-pandemin har förvärrat situationen avsevärt. Barn med psykisk ohälsa står nu inför väntetider för terapi som nästan har fördubblats. I Tyskland är den genomsnittliga väntetiden häpnadsväckande sex månader, vilket innebär en kritisk försening i ett barns snabbt utvecklande liv. Tidiga insatser är avgörande för att bygga ett motståndskraftigt samhälle.

Barnens psykiska hälsa förvärras: Tekniken erbjuder hopp

Tekniken erbjuder hopp

Med tanke på att dagens barn är “digitala infödingar” finns det hopp om innovativa lösningar. Tyska federala ministeriet för utbildning och forskning (BMBF) har tillkännagivit finansiering för forskningsprojekt som använder interaktiv, spelbaserad teknik för att förbättra barns psykiska hälsa. Experter tror att dessa verktyg kan öka engagemanget i terapi, ge mer regelbundna insatser och erbjuda stöd mellan professionella sessioner.

Detta viktiga initiativ ligger i linje med BMBF:s uppdrag att stärka medborgarnas hälsa, tekniska suveränitet och sociala motståndskraft. Användningen av teknik inom mental hälsa stöder också FN:s mål för hållbar utveckling om att säkerställa god hälsa och välbefinnande.

Centralt innehåll från tillkännagivandet om Barnens psykiska hälsa

  • Forskningsfokus: Interaktiva tekniker (inklusive bärbara sensorer), förståelig presentation av hälsodata för barn, digital spårning av hälsa, stöd utanför fysisk terapi och metoder för att inkludera terapeuter och familjer i forskningsprocessen.
  • Akuta behov: Att hantera den ökande psykiska ohälsan bland barn och de långa väntetiderna för terapi.
  • Fördelar med teknik: Större tillgänglighet och engagemang, särskilt för barn som är digitala infödingar.

Författad av

LarsGöran Boström

Grundare av eLearningworld Europe AB

Learn more about interactive books with gamification from SOE PublishingLab Makerspace – four video presentations – click below

About Interactive Books From Soe Publishinglab Makerspace

Information från B-InteraQtive Publishing

B-InteraQtive Publishing

Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster, inklusive:

  • Rådgivning: Vi kan hjälpa dig att bedöma dina behov och ta fram en plan för ditt digitala lärandeprojekt.
  • Utveckling: Vi kan skapa anpassade digitala lärupplevelser som uppfyller dina specifika mål.
  • Kunskapshantering: Vi kan hjälpa dig att förbättra din organisations kunskapshanteringsmetoder.
  • Interaktiva böcker: Vi kan skapa interaktiva böcker som engagerar och motiverar studerande.

Klicka här för mer information och kontakt

Registrera dig för vårt kostnadsfria nyhetsbrev – klicka här

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab