Ny app genererar betydande förbättring av minnet

Ny app genererar betydande förbättring av minnet

Lyssna på storyn

{Play}

Forskare huvudsakligen från Toronto UniversityNy app genererar betydande förbättring av minnet har utvecklat en smartphone-app som genererar betydande förbättring av minnet. Appen förbättrar kodningen av minnen lagrade i hjärnan genom att öka uppmärksamheten på dagliga händelser. Sedan konsoliderar den dem mer distinkt för att senare möjliggöra ett rikare, mer omfattande erindring. Appen, HippoCamera , kan vara särskilt fördelaktig för individer i de tidiga stadierna av Alzheimers sjukdom eller andra former av minnesstörningar. Morgan Barense, studiens medförfattare och professor vid institutionen för psykologi vid U of T:s fakultet för konst och naturvetenskap.

“Vi fann att minnen med en associerad HippoCamera-signal var långvariga och att det fungerade för alla i studien – friska äldre vuxna, de som börjar visa kognitiv försämring och till och med ett fall med allvarlig minnesförlust på grund av en förvärvad hjärnskada.”

Nedan beskriver professor Morgan Barense hur smartphoneappen HippoCamera fungerar.

Studien, publicerad i Proceedings of the National Academy of Sciences, visar att vanliga användare av appen kunde komma ihåg över 50 procent fler detaljer om vardagliga upplevelser som ägde rum så mycket som sex månader tidigare än om de bara hade spelat in händelser och inte spelade dem igen.

Författad av
LarsGöran Boström©

Grundare av eLearningworld Europe AB och utvecklare av SOE PublishingLab

“SOE PublishingLab är nu redo att möta sina användare – författare, förlag och utbildningsorganisationer – prova kostnadsfritt på Author Community Makerspace, använd KOSTNADSFRI DEMO för att lära dig skapa interaktiva böcker i en simulerad miljö och samtidigt lära dig om det senaste trender för inlärning av design i allmänhet, demon är baserad på min bok Learning Design in Practice for Everybody, när du bestämmer dig för att skapa dina egna interaktiva böcker registrera dig för en KOSTNADSFRI testperiod, antingen för ett personligt makerspace eller ett community makerspace (det första kommer lanseras inom de närmaste dagarna.) Mycket välkommen att bli en del av SOEPublishingLab Community redan från starten.” Läs hela inlägget på vår företagsblogg

LarsGöran Boström

För att hålla dig uppdaterad om SOE PublishingLab registrera dig för vårt kostnadsfria eLearningworld Nyhetsbrev

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab