Intuition och att återfödas som AI

Intuition och att återfödas som AI

Intuition och att återfödas som AILyssna på storyn

{Play}

Artificiell intelligens utgör ofta i filmer representerar den onda kraften i berättelsen. I denna anda har forskare vid Massachusetts Institute of Technology (MIT) Media Lab utvecklat Shelley AI som skriver sina egna skrämmande berättelser och fortsätter historier som redan har startats. Shelley AI är uppkallad efter en av tidernas mest kända författare till skräckhistorier, Mary Wollenstonecraft Shelley, som skrev “Frankenstein”. En bok som först publicerades 1818. Shelley AI producerar en skrämmande historia varje timme, vilket förutom berättelsens skräck också ger skrämmande insikter om produktionen från ett mekaniskt sinne. Shelley AI:s färdigheter är baserade på inlärning utifrån skrämmande berättelser som samlades in från Redditanvändare. Källa: World Economic Forum

Men vad händer om intuition läggs till Shelley AI: s färdigheter?

Ett forskarlag från University of Alberta, Kanada och CharlesUniversity och Czech Technical University
har utvecklat en pokerrobot som heter DeepStack som har besegrat flera professionella mänskliga spelare i en-mot-en-spel av no-limit Texas hold’em poker. Forskargruppen skriver följande om sin uppfinning:

“Det kombinerar rekursiva resonemang för att hantera informationsasymmetri, nedbrytning för att fokusera beräkning på det relevanta beslutet och en form av intuition om godtyckliga pokersituationer som automatiskt lärs från självspelsspel med djupinlärning. Efter att ha studerat dussintals pokerspelare och 44 000 spel av poker, blev DeepStack det första datorprogrammet som slog professionella pokerspelare i heads-up no-limit Texas hold’em.”

Skillnaden mot andra projekt inom AI pokerbots är att DeepStack betraktar varje enskild situation som den uppstår under spelet, men inte isolerat. Det kan beskrivas som att DeepStack har intuition, en magkänsla av värdet av att hålla eventuella privata kort i en möjlig pokersituation, vilket ger en ny dimension till AI-utveckling och forskning.

Aytekin Tank, grundare och VD för JotForm skriver om AI-revolutionen:

”AI-revolutionen har helt klart kommit och den är här för att stanna. Precis som tidigare revolutioner kommer entreprenörerna som går ”all in” att bli morgondagens jättar. Henry Ford från den industriella revolutionen och Jeff Bezos från Internetrevolutionen växte sina företag eftersom de föreställde sig en framtid som var mycket annorlunda än deras nutid. De levde i framtiden.”

Mary Shelley pånyttfödd

Att inkludera intuition i AI:s prestanda kommer säkert att vara en del av denna revolution.  Och därtill, vad händer om du lade till intuition till Shelley AI-färdigheterna? Kanske lära sig detta från den riktiga Mary Shelleys skrivande och vad andra har skrivit om henne. Och på detta sätt få massor av data om hennes filosofi, psykologi, åsikter etc. Då kan vi komma mycket närmare till att få tillbaka Mary Shelley, ”för att återfödas”. Kanske få henne att ge sin syn på dagens samhälle, på dagsaktuella händelser. Skulle inte det vara en spännande historia att följa?

Skriven av
LarsGöran Boström©
Författare och utvecklare av SOE PublishingLab

Det senaste från B-InteraQtive Publishing


A Frenchman in Stockholm 1844-45 by François RouelEn fransman i Stockholm 1844-45 av François Rouel

Ett mycket insiktsfull och engagerande porträtt av den svenska huvudstaden och dess invånare i mitten 1840-talet. Boken finns publicerad på engelska och svenska, som ebok och ljudbok för nedladdning eller streaming tjänster, klicka på bokomslaget för mer information.

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab

Lämna ett svar