Tyskland presenterar AI-handlingsplan för att öka innovation och ekonomisk tillväxt

Tyskland presenterar AI-handlingsplan för att öka innovation och ekonomisk tillväxt

Tyskland presenterar AI-handlingsplan för att öka innovation och ekonomisk tillväxt

Lyssna på storyn

{Play}

Berlin, Tyskland – 7 november 2023 – Den federala forskningsministern, Bettina Stark-Watzinger, presenterade idag en AI-handlingsplan. Det är en omfattande strategi för att befästa Tysklands position som en global ledare inom forskning och utveckling av artificiell intelligens (AI). Planen beskriver elva viktiga åtgärdsområden, inklusive att stärka forskningsbasen, utöka AI-infrastrukturen, främja AI-utbildning och påskynda överföringen av AI till praktiska tillämpningar.

“AI är 2000-talets nyckelteknologi”, sa minister Stark-Watzinger. “Det har en enorm potential för att revolutionera olika sektorer, från utbildning och hälsovård till industri och transport. “Vår AI-handlingsplan kommer att tillhandahålla den nödvändiga ramen för att utnyttja denna potential och säkra Tysklands plats i framkanten av AI-innovation.”

Handlingsplanen betonar vikten av att främja samarbete mellan akademi, industri och myndigheter för att driva utvecklingen av AI. Det understryker också behovet av ansvarsfull AI-utveckling som prioriterar etiska hänsyn och samhälleligt välbefinnande.

AI-handlingsplan:

  • Fortsatt förstärkning av forskningsbasen: Regeringen ska satsa på grundläggande och tillämpad AI-forskning och stödja både akademiska och industriella forskningssatsningar. 
  • Utbyggnad av AI-infrastruktur: Regeringen kommer att investera i att utöka AI-beräkningsresurser, dataplattformar och annan viktig infrastruktur för att stödja AI-utveckling. 
  • AI-kompetensoffensiv: Regeringen kommer att implementera program för att attrahera och behålla AI-talanger, inklusive stipendier, utbildningsprogram och incitament för företag att anställa AI-experter. 
  • Forskning och design av AI-baserade teknologier inom utbildning: Regeringen kommer att stödja forskning om AI-drivna undervisnings- och lärandeverktyg för att förbättra utbildningsresultaten. 
  • Accelererad överföring av AI till tillväxt och ekonomiska möjligheter: Regeringen kommer att tillhandahålla finansiering och stöd för företag att ta till sig och integrera AI-teknik i sin verksamhet. 
  • AI i hälsa: Regeringen kommer att fokusera på att utveckla AI-drivna lösningar för sjukvårdens utmaningar, såsom personlig medicin och medicinsk bildanalys. 
  • Riktad utveckling av de sociala och vetenskapliga fördelarna med AI: Regeringen kommer att stödja forskning om de sociala och ekonomiska effekterna av AI, för att säkerställa att AI gynnar samhället som helhet. 
  • Förstärkt europeiskt och internationellt samarbete: Regeringen kommer att stärka samarbetet med internationella partners för att främja AI-forskning och -utveckling på global nivå. 
  • Främjande av social dialog och multidisciplinär forskning om AI: Regeringen kommer att uppmuntra öppna diskussioner om AI:s påverkan på samhället och stödja multidisciplinär forskning för att hantera komplexa AI-relaterade frågor. 
  • Lämplig, smidig och innovationsvänlig reglering: Regeringen kommer att utveckla ett regelverk för AI som främjar innovation och samtidigt säkerställer säkerhet, etik och datasekretess.

Handlingsplanen för AI markerar ett betydande steg framåt i Tysklands engagemang för AI-ledarskap. Genom att investera i forskning, infrastruktur, talang och ansvarsfull utveckling är Tyskland redo att dra full nytta av denna transformativa teknologi och befästa sin position som ett globalt AI-kraftverk.

eLearningworld News


Native Advertising on eLearningworld

market 5000694 1280 Native Advertising: Engagerandets konst

 

Vi erbjuder en mängd olika annonseringsalternativ inom Native Advertising och andra anpassade lösningar för att hjälpa dig att nå din målgrupp och uppnå dina marknadsföringsmål. Klicka här för mer information

 

 

 


Socialt Lärande och Välbefinnande

Matkultur Community

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab